2019. jan. 28.

Imazarándoklat Szent Rita sírjához

Imádkozzunk azért, 
hogy Szent Rita erényeit követni tudjuk:

I. ima
Uram, Istenem, lélekben elzarándokolok Casciába, abba házba, ahol szolgálod, Szent Rita, életének egy részét eltöltötte. Általa kérem tőled azt a kegyelmet, hogy az evilági hiúságokat kerüljem és gyakoroljam Szent Rita legfontosabb erényeit; hogy ne a világ véleménye irányítson, hanem az alázatos, engedelmes és szegény Üdvözítőt kövessem.

II. ima 
Uram, Istenem, Szent Rita holttestét épségben megőrizted annak jeléül, hogy erényes élete Előtted kedves volt. Az ő közbenjárására kérünk, add meg, hogy a mi Urunkat, Jézus Krisztust nagyon szeressük, és mindennapi kötelességeinket hűségesen teljesítsük.

III. Ima 
Úr Jézus, a vértanúk Királya, Szent Ritát megváltó szenvedésed részesévé tetted. Úgy akartad, hogy koronád egyik tövise mélyen a homlokába fúródjon, és megérezze töviskoronád kínjait. Az ő közbenjárására kérünk, add meg azt a kegyelmet, hogy együttérző szeretettel vegyünk részt szent szenvedésedben. Kínszenvedésed és kereszthalálod által ments meg minket az örök életre.

IV. Ima 
Szeretetreméltó Jézusom! Jóságos előrelátással Szent Ritát minden életformán átvezetted: menyasszony volt, aztán feleség, anya és özvegy, legvégül pedig szerzetbe hívtad. Megismerte az élet minden nehézségét és szükségét, hogy mindenkin segíteni tudjon. Az ő közbenjárására kérjük Tőled minden napra szükséges segítő kegyelmedet. Add, hogy Szent Ritától megtanuljuk: bármiképp változzanak is körülményeink, mindenek felett Téged szeressünk, és Hozzád hűek maradjunk.

Szent Rita, 
könyörögj érettünk!

Forrás:

Nincsenek megjegyzések: