2012. febr. 7.

Tizenegyes ikrek

      A tények időnként sokkolnak bennünket. A kacsahírek is: hogy Suratban (India), egy anyuka 11-es ikreket szült, mégpedig 2011/11/11-én. Meg hogy ő a legújabb rekord. Sajnálattal bevallom, hogy engem is megetettek. Egy levélírónk rábukkant a valódi hírre (angolul itt).
      Valóban született ennyi gyermek, de nem egy anyától, csak egy napon egy indiai kórházban - mind IVF (in vitro) megtermékenyítéssel. Emberi ésszel nehezen lenne elfogható, ha egy anya ennyi gyermeknek ad életet. Egyszerre.
      2009-ben az amerikai Nadya Suleman "csak" nyolcas ikreket szült, de valóban. 

      Beszéljünk a mögötte álló "orvosi" technológiáról.
A sokknak innen kellene indulnia.      
     
      Az ilyen nagyszámú ikrek mesterséges megtermékenyítéssel születnek. Nézzük, ez mit is jelent keresztény szemszögből:

      Általában 2-3 megtermékenyített petesejtet ültetnek be, a többi a fagyasztóban vár a sorsára. A 2-3 ból, ha mind megtapad a szülő eldönti, mennyit szeretne megtartani, a többit szíven szúrják Kalium oldattal, amíg meg nem áll a szív; magzatgyilkosság. 
       Nem szabad egy kereszténynek ilyesmibe belemenni.
      Mi lesz a lefagyasztottakkal? Arról is lehet nyilatkozni: elajándékozni másnak vagy megsemmisíteni. Van aki meg azt mondja: hogy-hogy, más nevelje fel az én gyerekem? Nem, inkább semmisítsék meg. És ha más felneveli más név alatt és aztán mit sem tudva egymásról mondjuk a saját testvérét veszi valaki feleségül később? Ez egy nagyon-nagyon nagyon ingoványos terület. 
      És még nem beszéltünk a pszichés kihatásokról. Az aknamezőre rálépni sem szabad!! Messziről el kell kerülni. A mesterséges megtermékenyítés minden válfaja ilyen aknamező. Nem véletlen, hogy az Egyház nem engedélyezi, mert óvja az embereket a rettentes utóhatásoktól. És a halálos bűntől. 
* * *

      Itt olvasható magyarul VI. Pál Pápa HUMANAE VITAE  kezdetű enciklikája a helyes születésszabályozásról, és a mesterséges súlyos következményeiről.
      Angolul: a Vatikán honlapján ugyanerről a témáról  J. Ratzinger bíboros, a jelenlegi Pápánk közleménye olvasható.
      Itt pedig a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele a bioetika néhány kérdéséről.
Képek és a hoax forrása:
http://www.zurmat.com/2012/02/06/indian-woman-gives-birth-to-11-kids-all-at-once