2010. szept. 24.

Kis Szent Teréz [4]


A felebarát szeretete

Gyermek Jézusról és a Szent Arcról nevezett Szent Teréz, aki Xavéri Szent Ferenccel együtt a missziók védőszentje vagy, tekints beléd vetett bizalmamra, fogadd kéréseimet és mutasd be őket a Szentháromságnak. Járj közben értem a Szűzanyánál, aki a megpróbáltatás idején, mint édesanya mosolygott rád. Hallgasd meg főleg azokat, akik többet fáradnak és szenvednek, mint én. Egyesíts engem testvéri egységben mindazokkal, akik hozzád imádkoznak. Taníts meg türelemre, kitartásra és szenvedéseim felajánlására.
      Teljesítsd be vágyaimat ( ... ), ha ez a Szentháromság akarata. Eszközöld ki számomra, hogy megerősödjem a mindennapi imádságban és segítséget kapjak halálom óráján is, hogy eljuthassak ebből a világból az Atya végtelen békéjébe és megismerhessem Isten gyermekeinek örökké tartó örömét. Amen.

      Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség.
Kis Szent Teréz általa rajzolt saját címere

Oltár freskó, Kis Szent Teréz önmagát is felfestette, mint alvó angyalkát.


6 megjegyzés:

Mirjam írta...

Mit jelent az FMT?

Apulchra írta...

A teljes keresztnevét: Francoise-Marie-Therese

Mirjam írta...

A Francoise-ról nem is tudtam. Gyönyörűen rajzolt Szent Teréz...

Apulchra írta...

Ó ezt a címert gyönyörűen ki is festette, de ezt majd később teszem fel a kilenced során. Egyelőre nézd meg a mai [5] napnál, freskót is festett:))) Mivel igen fiatal volt, nem bírta a virrasztást, ezért sokszor aludt el "az Atya karjaiban" az elmélkedő ima alatt, ezért jelképesen alvó angyalként festette meg magát. Sokat nem tudunk Kis Terézről, de kaptam 3 folyóiratot közvetlenül Lisieux-ből, hullatja rám a rózsaesőt Kis Szent Terézem:)))

Mirjam írta...

Tényleg nagyon keveset tudunk róla. Az alvó angyalka arcra is hasonlít Rá. Csodaszép.

Unknown írta...

Nagyon szep, tiszta lelku volt kicsi Terezke. Erzem, hogy kozbenjar gyogyulasomert e draga szentem. Nagyon szeretem Ot.