2010. szept. 7.

„Fénylánc – a Szűzanya sürgős kérése”

      Többszörösen megkaptam a napokban ezt a lánclevelet, szent katolikus hitünk ellen van, alattomosan megtévesztő, aki megkapta, ne terjessze egyáltalán. Megkülönböztetése itt olvasható.

      A magyar ferencesek is elhatárolódtak a lánclevéltől, nem átallották belekeverni őket:

      Néhány hete, elsősorban elektronikus levelezőlistákon, a ferences szerzetesekre való hivatkozással egy lánclevél terjed „Fénylánc – a Szűzanya sürgős kérése” címmel. A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány ezúton elhatárolódik az üzenettől, kijelentve, hogy az nem a ferencesektől származik, terjesztését a magyar ferencesek nem támogatják.

      A Szűzanya tisztelete és közbenjárásának kérése a katolikus hit és vallásosság lényegéhez tartozik. A Szentírásból tudjuk, hogy ahol többen összegyűlnek az Úr nevében, ott Isten is jelen van. A rózsafüzér a keresztény hagyomány gyöngyszeme; imádkozása igen gazdag gyümölcsöket terem.
      Ugyanakkor a fent említett üzenet teológiailag elfogadhatatlan, ezotériába hajló kifejezései pedig idegenek keresztény hitünktől. Ezért arra kérjük a kedves híveket, hogy (különösen a ferencesekre való hivatkozással) ne terjesszék azt.

Köszönettel:

Fr. Magyar Gergely OFM
tartományfőnök

3 megjegyzés:

Mirjam írta...

Köszönöm, hogy ezt közzétetted. Kaptam egyszer Fényláncos üzenetet, de nem volt időm elolvasni. Megosztottam a Magyar Kuríros cikket az ismerőseimmel.
Borzalmas, hogy az ördög annyira elvakít embereket, hogy minden mocskot és szennyet elfogadnak, minden undorító dolgot. Ahelyett, hogy olvasnának például szent szerzők írásaiból.
Az is lehet az ok, hogy a szentek radikálisan írnak. Ott cselekedni kell. Követni Krisztust. A fénylánchoz hasonló semmi-irományoktól meg olyan "jó érzése" lehet valakinek.

Apulchra írta...

Sokan megkapták, terjed mint a pestis. Kilógott a lóláb, tele volt ezotérikus kulcsszavakkal, és már a címe is rámutatott: Fény, sürgös, a többire már kár szót vesztegetni:)))

Reina Nicolasa írta...

A fény tipikus ezoterikus terminus. Gondoljunk csak arra: Lucifer = fényhozó, vagy "felvilágosodás".