2010. júl. 15.

Üdvözlégy Úrnőnk, Kármel ékessége és fénye!

      Édes Jézusunk „felment a Hegyre imádkozni, s miközben az Atyával beszélgetett, arcának színe elváltozott, ruházata fehér lett és fényben sugárzó ...” (vö.: Mt 17,2; Mk 9,3; Lk 9,29)
      Jézus Krisztus a mi fényes felkelő Napunk... (vö. Lk 1,78)
      Mária: „nagy jel az égen, egy Asszony, akinek öltözete a Nap, lába alatt a hold, s a fején 12 csillagból korona...” (vö.: Jel 12,1)
      Mária teljesen „Istenbe”, a Nap fényébe, szépségébe öltözik, ez Mária vállruhája, a skapuláré, amit magunkra öltöttünk... Jézusba öltöztünk...


Jézus, hálát adunk a gondoskodó kézért, amely lényedbe öltöztet minket!
Jézus, hálát adunk égi Édesanyánkért, Nővérünkért, a hű Társért!
Jézus, hálát adunk az általa nyújtott oltalomért!
Jézus, hálát adunk a Kármelért, az ő nagy Családjáért!
Jézus, hálát adunk rendi Szüleinkért, tanításaikért!
Jézus, hálát adunk a nekünk juttatott kegyelmekért!

      Édes Jézus, add, hogy mindazok, akik a szent vállruhát viselik, részesülhessenek a Szent Szűz erényeiben, és Mária közbenjárására a szemlélődés világosságát megtapasztalhassák! Mennyei Atyánk! Áraszd szereteted Lelkét szívünkbe, hogy vezetésével megújuljanak Kármelita közösségeink!


      Megj.: Akik szabályszerűen felvették a skapulárét, Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, július 16.-án, teljes búcsút nyerhetnek a szokásos feltételek mellett: szentmise, szentségekhez járulás, ima a Szentatya szándékára. A teljes búcsút fel lehet ajánlani a tisztítótűzben szenvedő lelkekért.

Nincsenek megjegyzések: