2010. nov. 28.

Jó csendben várni az Úrra (Siral 3,26)

       Ima nélkül nem tapasztalhatjuk meg Isten ajándékát: hogy szívünkben megízleljük és szellemünkben megtapasztaljuk az Isten jelenlétét, erejét, édességét már itt a földön, Isten önmagát akarja nekünk ajándékozni. Hallgatás és csend nélkül nincs igazi ima. A hallgatás szoros kapcsolatban van a magánnyal. A magány nem elszigeteltséget jelent, hanem egyedül Isten keresését, szavának készséges meghallgatását és önfelajánlást Szeretetének. Az ima nem csak az napi imaidőt jelenti, hanem az Istennel való bensőséges egyesülésének állandó keresése a nap folyamán napi elfoglaltságaink és teendőink közepette. Az igazi ima elmélyíti a testvéri szeretetet, a testvéri szeretet növeli az Isten utáni vágyakozást.
      Az imádkozás egészen máriás lelkiséget jelent, vagyis követjük Mária hallgatását, rejtett, elmélkedő életét, hitét, szeretetét, önátadását Istennek, és közreműködését a megváltás misztériumában.


2 megjegyzés:

Manka :-) írta...

Milyen igazad van.
Kedves Anikó, utólagos engedelmeddel használhatom ezt az adventi koszorút mind a három blogomon?

Apulchra írta...

Természetesen, használd, majd a következőket is, amikor 2-3-4 gyertya fog égni, szombat esténként felteszem, de hát bármelyik illusztrációt el lehet "vinni" szó nélkül:)))