2012. márc. 2.

Csodás gyógyulás Boldog Louis és Zélie Martin közbenjárására

      Az év elején a Lisieux-i Kis Szent Teréz Szentélybe látógatóba érkezett egy spanyol család: boldogan jöttek megköszönni Boldog Louis és Zelie közbenjárását a kis Carmen gyógyulásáért. A kislány 3 éves és eleven, tele élettel, akárcsak nagyobb testvére, a hét éves Izmael. 
      A kis Carmen 2008. október 15.-én született 28 hétre, egy nagyon nehéz a terhesség után. „Készüljetek fel a legrosszabbra!” jelentették ki az orvosok a szülőknek. A korai születés mellett halmozott szövődményekkel küszködött a kisbaba: légzési nehézség, szívproblémák, dupla vérmérgezés, előrehaladott agyvérzés, stb. 
      Mivel a kislány Avilai Szent Teréz ünnepén született, az Édesapa elment a városon kívüli kármelita kolostorba segítséget kérni. A nővérek szívükben hordozták az imaszándékot. A szülők minden vasárnap elmentek a kolostorba szentmisére, és onnan gyorsan a kórházba. 
      De november vége felé a helyzet teljesen reménytelennek tűnik. Ekkor kap először engedélyt az édesanya, hogy megérinthesse gyermekét. A család már a temetést tervezi. 
      November 23-án a Kármel perjelnője átadja a szülőknek Louis és Zelie Martin búcsúimáját spanyolra fordítva. A szülők nem ismerték egyáltalán a Martin házaspárt, sem azt, hogy mennyire híres leányuk van: Lisieux-i Szent Teréz. 
      Másnaptól a kórházban gondviselésszerű változások történnek. A várakozásokkal ellentétben Carmen mindezt jól viseli... és 2009 január 2.-tól kezd javulni az állapota. De egy valami továbbra is komoly aggodalomra ad okot: az agyvérzés tágítja a kis fejét, és sok szenvedést okoz neki. A tervek szerint február 19-én újabb felülvizsgálat és valószínűleg műtét.
      A szülők újabb „rohamot,” újabb imahadjáratot indítanak a Martin-házaspár közbenjárásáért. Február 19-én az ultrahangos vizsgálat kimutatta, hogy az agyvérzés eltűnt, a nyomának ott kellene lennie, mint hegesedés, de ami a legmeglepőbb (a mai napig az orvosok nem találnak rá magyarázatot), a hegesedés hiányzik!!! 
      Louis és Zelie Martin szentté avatásához az Egyház kifejezetten el kell ismerjen egy csodát. Jelenleg komoly nyomozás folyik a kis Carmen csodás gyógyulásának esetében. 
(Forrás: Therese de Lisieux Magazin, 2012 márciusi szám.)

Boldog Louis és Zélie Martin búcsúimája:

„A jó Isten inkább a mennyhez, mint a földhöz méltó édesapát és édesanyát adott nekem.” (Lisieux-i Szent Teréz, LT 261)
      Örök szeretet Istene, nekünk adtad Boldog Louis és Zélie Martin-t, Kis Szent Teréz szüleit, mint a szentség élő példáit a házasságban.
      Ők hűek maradtak Hozzád és parancsolataidhoz az élet minden feladatában és megpróbáltatásában.
      Ők úgy kívánták gyermekeiket felnevelni, hogy szentté váljanak.
     Add, hogy imáik és példájuk a mai világunkban segítsenek a keresztény családi élet felvirágoztatásában.
      Ha ez a te akaratod, add meg nekünk a kegyelmet, amit most kérünk Tőled Boldog Louis és Zélie Martin közbenjárására, és add, hogy mielőbb Egyházad szentjei között tisztelhessük őket.
      A mi Urunk, Jézus Krisztus által. Amen.
      Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség.


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

KÉREM ÖNÖKET,HOGY:Imádkozzunk a volt páromért, Móniért,hogy kibéküljünk és szeressük egymást,hogy együtt legyünk újra,hogy boldogok legyünk,és öröm szeretet békesség legyen és szerelem köztünk,hogy bocsássunk meg egymásnak és minden jöjjön helyre köztünk,hogy Ő megtérjen...