2011. márc. 17.

Monforti Szent Lajos és Lisieux-i Szent Teréz

A vatikáni lelkigyakorlat harmadik napját Monforti Szent Lajos és Lisieux-i Szent Teréz ihlette

Vasárnap kezdődött meg a Római Kúria számára a nagyböjti lelkigyakorlat a pápa részvételével. A „Krisztus világossága az egyház szívében – II. János Pál és a szentek teológiája” témáról Francois-Marie Léthel atya tartja az elmélkedéseket. A sarutlan karmelita rend szerzetese kedden Monforti Szent Lajos máriás lelkiségével és Lisieux-i Szent Teréz Krisztus-központú spiritualitásával foglalkozott. Első elmélkedésében a délelőtt folyamán Monforti Szent Lajos tanítását mutatta be két írása alapján, amelyek címe: „Értekezés a Szent Szűz igazi tiszteletéről” és „Szűz Mária titka”.

A keddi második elmélkedést a Teresianum Pápai Teológiai Fakultás professzora, a Pápai Teológiai Akadémia titkára Lisieux-i Szent Teréz híres könyvének, az „Egy lélek története” és más írásainak szentelte. A missziók védőszentjét II. János Pál hirdette ki egyházdoktornak a „scientia amoris” szakértőjeként.

P. Léthel keddi harmadik meditációjának témája is Lisieux-i Szent Terézhez kapcsolódott „Teréz Krisztus-központúsága: Jézus nevében és Jézus szeretetében fonódott össze Isten és az ember minden misztériuma” címmel.
(sv)

Nincsenek megjegyzések: