2019. máj. 6.

El nem bomló skapulárék

         Két nagy rendalapító, Liguori Szent Alfonz és Bosco Szent János különleges odaadással tisztelték a Kármelhegyi Miasszonyunkat, és viselték a Rend skapuláréját.

         Liguori Szent Alfonz (1696-1787) egyházdoktor, a Redemptoristák rendjének alapítója, már kora gyermekkorában a Megváltó édesanyjának, Máriának szüntelen tisztelete és
szeretete vezérelte, haláláig viselte a kármelita skapulárét. Ezt a bizalmat Mária iránt, Isten csodával is megerősítette: halála után néhány évvel megnyitották a sírját, teste és papi ruhái porrá váltak, de a skapuláréja tökéletes épségben fennmaradt, ma is őrzik és megtekenthető a római Szent Alfonz monostorban.
         Bosco Szent János áldozópap (1815-1888), a szalézi rend alapítója, egész élete hálaadás volt a Szent Szűztől kapott kegyelmekért. Mária-tiszteletének jellemző vonása, hogy a Szűzanya iránti szeretet és hála elősegíti az
Bosco Szent János
Oltáriszentség szeretetét és a körülöttünk élők tevékeny segítését. Nagy tisztelettel viselte a Kármelhegyi Boldogasszony skapuláréját. Teste és papi ruhái porrá váltak, de a skapuláréja tökéletes épségben fennmaradt, Torinóban ma is őrzik.




Ligouri Szent Alfonz imája a Szűzanyához 

Ligouri Szent Alfonz 
         Szeplőtelen Szűz és anyánk, Mária, aki a mi Üdvözítőnk Anyja, a világ Királynője, a bűnösök szószólója, reménye és menedéke vagy, ma mi is hozzád menekülünk, akik mindenkinél nyomorultabbak vagyunk. Leborulunk előtted, ó nagy Királynő, és megköszönjük eddigi kegyelmeidet, különösen azt, hogy megszabadítottál minket a pokoltól, amit annyiszor kiérdemeltünk.
         Szeretünk, szeretetreméltó Úrnőnk, és az Irántad való szeretetből megígérjük, hogy mindig Neked akarunk szolgálni, és amennyire tehetjük, másokban is föl akarjuk ébreszteni a szeretetet Irántad. Beléd vetjük minden reményünket.
         Rád bízzuk egész üdvösségünket. Fogadj szolgáddá minket és boríts be palástoddal, irgalmasság Anyja! És mert Istennel együtt oly hatalmas vagy, szabadíts meg minket minden kísértéstől; vagy legalábbis szerezd meg nekünk az erőt, hogy halálunkig le tudjuk azokat győzni. Tőled kérjük a Jézus Krisztus iránti igaz szeretetet.
         Tőled reméljük, hogy jól tudunk majd meghalni. Anyánk, Isten iránti szerelmedre kérünk, légy mindig segítségünkre, de főleg életünk utolsó pillanatában. El ne hagyj bennünket mindaddig, amíg nem látsz mindannyiunkat az üdvözültek között az Égben, hogy áldjunk Téged és énekeljük irgalmasságodat az örökkévalóságon át. Amen. Ebben remélünk, így legyen. Amen.

Nincsenek megjegyzések: