2011. ápr. 30.

Isteni Irgalmasság Vasárnapja

      Ezen az ünnepen teljes búcsú nyerhető a Pænitentiaria Apostolica 2002. június 26-i dekrétuma szerint. Holnap egyúttal elsővasárnap, munkás Szent József ünnepe, Anyák napja, megkezdődnek a májusi ájtatosságok a Szűzanya tiszteletére.
      Boldoggá avatják II. János Pál pápát!
      Kegyelem-eső.
     Megkezdődött az Örök Városban az éjszakai imavirrasztás a holnapi nagy napra, és élőben követhető a Vatikán honlapján.Angelo Comastri bíboros[1] imája Boldog II. János Pál pápa közbenjárásáért

      Boldog János Pál, a mennyek ablakából add ránk áldásodat! Áldd meg az egyházat, amelyet annyira szerettél, amelyet szolgáltál és vezettél. Bátran ösztönözted, hogy haladjon előbbre a világ útjain, hogy elvigye Jézust mindenkihez és mindenkit elvezessen Jézushoz. Áldd meg a fiatalokat, akiket szenvedélyesen szerettél. Eszközöld ki, hogy ismét álmodjanak, hogy ismét feltekintsenek az égre, hogy megtalálják a fényt, amely megvilágítja itt lent az élet ösvényeit.
      Áldd meg a családokat, áldj meg minden családot! Te megérezted a sátán támadását ez ellen az értékes és nélkülözhetetlen égi szikra ellen, amelyet Isten gyújtott meg a földön. János Pál, imáiddal oltalmazd a családot!
      Imádkozz az egész világért, amelyet még mindig feszültségek, háborúk és igazságtalanságok sújtanak. Te küzdöttél a háború ellen, szorgalmaztad a párbeszédet és elhintetted a szeretet magvait: imádkozz értünk, hogy mi is fáradhatatlanul a béke munkásai lehessünk.


      Boldog János Pál, a mennyek ablakából áraszd ránk, mindnyájunkra Isten áldását. Amen.

_____________________
[1] Angelo Comastri bíboros – a pápa vatikánvárosi helynöke

Nincsenek megjegyzések: