2011. szept. 9.

Egy szicíliai Madonna-festmény vérkönnyekkel sír

      Giuseppe és Giovanna Amato házaspár (Licata, Agrigento), augusztus 15-én vásárolt egy Madonna olajfestményt, amely a Szűzanyát ábrázolja az alvó Kis Jézussal a karjaiban. Rá egy hétre, augusztus 23.-ától a Madonna elkezdett vérkönnyekkel sírni. Megindult a zarándoklat a házukhoz, a kisváros csendje-rendje felborult, csodáról beszél ott mindenki. Azóta több tucat ember látta a könnyeket: a vörös folyadékot.
Madonna del Riposo

     Ez a folyadék van amikor vérnek látszik, de van amikor csak tiszta átlátszó folyadék, mint az emberi könnyek. A folyamatos könnyezés miatt most már szabad szemmel láthatóak a könnyek által kimart sávok a vásznon. A Kis Jézus is könnyezik néha. Látta Don Forane pap is, aki szerint a könnyek olajosak voltak. Don Totino, a Licata-i San Giuseppe Maria Tomasi templom papja is megvizsgálta a festményt, és azt nyilatkozta, hogy jelenlétében a Madonna nem könnyezett, de viszont látta a nedves vásznat, hogy a festmény háta teljesen száraz, és nem látszik semmilyen „öntözési” nyom. Azonnal riasztotta az Agrigento-i érsekséget, és további vizsgálatokat kért. 

      Szeptember 6.-án Msgr. Francesco Montenegro érsek a képet őrizetbe vetette a csendőrséggel, és elszállíttatta Ris di Messina-ba, hogy elemezzék és meghatározzák a könnyek valódi természetét, ugyanakkor nyugalomra intette a híveket. Gondolom, ez utóbbira és a csendőrökre szükség volt, az olaszok sokkal temperamentumosabbak.
      Remélem magyar vagy angol nyelven is olvasható lesz az elemzés eredménye: csoda történt-e vagy nem.
      A kép és a könnyezés tudományosan megvizsgálható, egy látnok nem annyira:-) Ti mit gondoltok?
Forrás: BlogSicilia, és itt egy videófelvétel is megtekinthető a Madonna képről.

Licata a térképen

1 megjegyzés:

Mirjam írta...

Ez nagyon érdekes!!! Biztos megvizsgálják a könny összetételét. Ha olajos, akkor a pára/kicsapódás ki van zárva.