2011. dec. 20.

Adventi útmutató Böjte Csaba Testvérrel (4)



...és elhangzik ez a mondat a videóban Csaba testvér ajkáról:
ajándékká válni (mások számára)...

Mikor ma a közömbösség, mások kihasználása, a szeretetlenség a divat, még az Egyházban is... sokszor ezt tapasztalom meg - mármint a blogszerző . De csakis ajándékként érdemes élnem, igazad van Csaba testvér, ha sikerül:-) és akkor is, ha néha ez oly nehéz.

2 megjegyzés:

Reina Nicolasa írta...

Osztálymisén mondta a lelkiigazgatónk: Isten mindannyiunkat ajándéknak szánt! Látta, milyen problémákat fogunk megoldani, látta, kiket fogunk szeretni, kinek fogjuk letörölni a szeméről a könnyet! A szeretet a mi életünk oka, célja és értelme!

Ezt minden igaz pap tudja, és átadják híveiknek. :-)

Köszönöm, hogy lehozod ezeket a videókat, mindig megnézem!

Apulchra írta...

Ez több, mint tudás, és csak az a pap tudja átadni, aki maga is éli, mégpedig együtt a híveivel, nem menekül a nehézségek elöl. Az "Istenek és emberek" c. filmben a szerzetesek elöljárójávaval beszélget a falu elöljárója, hol hideg, hol meleg, amit elmond: egyszer megköszöni, amit tettek a szerzetesek a népéért, de ugyanakkor a fejéhez vágja, hogy a francia gyarmatosítás miatt vannak ezek a nagy nehézségek és forrongások, mert minden népnek van emlékezete, tudja jól, ki volt az ellensége. Majd javasolja az elöljárónak, menjenek haza Franciaországba, mert ők elmenekülhetnek haza, de a falu népe nem mehet, akár élet, akár halál vár rájuk, nekik nincs jobb hely itt földön, nekik maradni kell. És a szerzetesek MARADNAK, ez fantasztikus döntés, maradnak az Istentől rájuk bízott nyájjal. Ebben látom én az igazi papságot, mert papnak lenni az szolgálat: együtt maradni a nyájjal mindig, éjjel-nappal, jóban-rosszban, tűzben-fagyban, minden körülmény között, nem elmenekülni egy jobb és kényelmesebb helyre, az olyan nem is nevezhető papnak. Niki, nekünk ilyen papjaink vannak, a plébániánkon is:-) Nem csak szavakból áll a létezésük, hanem tettekből is, hősies a magatartásuk.
Köszönöm a hozzászólást:-) Ajándéknak lenni szép hivatás, de az ember NEM-et is mondhat Istennek, mert szabad akarata van. Roppant fiatal korod ellenére te már megtapasztaltad a szenvedést, és belső meggyőződésből fogsz másokat is megvigasztalni Istenben:-) Áldott Karácsonyi ünnepeket kívánok Neked!