2011. máj. 11.

Zöld skapuláré

Mária Szeplőtlen Szívének skapuláréja

      1840. január 28-án az Istenanya megjelent a fiatal Bisquelburu Jusztina testvérnek, a Páli Szent Vincéről nevezett „irgalmas szeretet” nővérnek Párizsban a Rue du Bac utcában és Szeplőtlen Szíve tiszteletére a zöld skapuláré megalapítására vonatkozó kívánságát nyilvánította.
      A zöld skapuláré az Istenanya képéből áll. A zöld anyagdarabocska a képecskék között jelképezi Mária köpenyét, mint védelmet minden szükségben, az életben és halálban. A zöld szín szimbolizálja a Szeplőtlen Anya közbenjáró hatalmát az Isten trónja előtt, amelyben reményteljesen bíznunk kell.
      1846. szeptember 8-án a zöld skapuláréval kapcsolatban azt mondta a Madonna Jusztinának: „Ha ezt bizalommal osztogatják, nagyszámú megtérést fog előidézni.” 1870. Április 3-án pápai vizsgálat után a skapulárét terjesztésre ajánlásával IX. Piusz pápa egyházilag is elismerte ezt a skapulárét. Azóta sok imameghallgatás, nagy megtérések történtek és gyógyulások következtek be rák és tüdőbetegségből. Valamennyi skapuláré közül a legnagyobb visszhangot világméretben és a legszélesebb körben való elterjedtséget napjainkig éppen ez a zöld skapuláré nyerte el.
      Ez a skapuláré adható katolikusok részére, de más vallásúaknak is és a világiak által is terjeszthető. Minden pap megáldhatja különösebb formula alkalmazása nélkül.
      Istentől távolállók – tudtuk nélkül – is viselhetik ruhájukon, szobájukban, vagy ágyukba téve. Ez esetben azonban a skapuláré ajándékozójának kell a fohászt teljes bizalommal elmondani helyettük, amíg meg nem térnek.
      (És megtérnek  - ezt biztosan állítom, mert kipróbáltam: 40 év megátalkodott bűnös élet után tért meg valaki, halála napján meggyónt és áldozott - nem tudta, hogy ágyában egy zöld skapuláré van elrejtve.) Szent az Úr, aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön, a zöld skapuláré igen hathatós szentelmény, a megtérés skapuláréja.

Naponta imádkozzuk: 
Mária Szeplőtlen Szíve imádkozz érettünk bűnösökért most és halálunk óráján. Amen.
3 Üdvözlégy Mária és 3 Dicsőség.


Bővebben a wikipédiában.

16 megjegyzés:

Névtelen írta...

Örvendek ennek a bejegyzésnek. Hol lehet beszerezni a zöld skapularét? J.

Apulchra írta...

Magánban megadom a címet:) Isten áldjon!

Névtelen írta...

Én is szeretném beszerezni :) Segítene? Isten áldja!

Apulchra írta...

Természetesen:))) A következő megjegyzésben kérem az email címét, amit nem teszek láthatóvá a blogomon, és elküldöm Önnek a kért információt. Isten áldja!

Per Spegulo írta...

:-D Tetszik! Végre valami a normalitás világából, nem az ombudsman-os ma szokásos liberális túlhajtásokból, amikor még a véleményemet sem mondhatom el egy "gyereknek", nehogy megsértsem az emberi-, a lelkiismereti- és vallásszabadságát.
A szeretteinkért végzett rendszeres ima mindig segít, sokat segít, de néha nem árt egy kis "gyorsító".
Mindenkinek csak ajánlani tudom én is.

Apulchra írta...

Kedves Per Spegulo, a saját gyerekeinknek egy beszélgetés alkalmából azért megmondhatjuk a véleményünket, ha látjuk, hogy letértek Isten útjáról, vagy katolikus-ellenes, ezotérikus, stb. "barátok", sőt rokonok bolondítják őket - mert hát szeretjük őket, és aggódunk értük, akkor is ha már családot alapítottak. Igaz, nem szöknek a plafonig örömükben, de mint szülőnek, kötelességünk:-)

Névtelen írta...

Az igazi Szeretet nem arra törekszik, hogy a másikat hazugságba ringassa, hanem mindig megmondja az igazat. Akkor is ha fáj. A Szeretet képes áldozatot hozni és vállalni a megnemértést, az elfordulást. Ez Krisztus útja. A különböző ezotérikus tanok követői számára ez érthetetlen, mert csak a pillanatnyi kényelmet keresik. Nem számít a másik ember igazi érdeke, csak az, hogy kellemeseket mondjunk...

Névtelen írta...

Kedves Apulchra!

Csatlakozva az előttem szólókhoz, én is szeretném megtudni, hol lehet beszerezni a zöld skapulárét, esetleg több darabot is.

Köszönettel:
K

Apulchra írta...

Beszerezhető ingyenesen: Szabadi Sándor 1143 Budapest Hungária krt. 43-49 V. em 6.

Isten áldja!

Unknown írta...

Esetleg lehetne kapni egy telefonszámot?

Apulchra írta...

Nem, senki telefonszámát nem teszem nyilvánossá:-)))

Unknown írta...

Szeretnék rendelni belőle, hogy lehetséges

Emese írta...

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Nem tudom, olvassa-e még valaki ezt a blogot.
Van egy számomra nagyon kedves ismerősöm, aki régóta nagyon beteg- szinte haldoklik. Próbáltam beszélni vele, de nem értem célt vele. Azt olvastam, sok kegyelmet nyújt a zöld skapuláré, különösen a halálhoz közel állóknak. A fent nevezett ismerősnek már volt egy halálközeli élménye, akkor a sötétség felé zuhant, lefelé. Szeretném, ha legközelebb, ha tényleg indulnia kell, a fénybe mehessen.
Hol tudnék ilyen skapuláréhoz jutni?
Előre is hálásan köszönöm a választ.

Erika. írta...

Hol tudnám beszerezni a zöld skapulárét.

Apulchra írta...

Erika kedves, annyi év után nem tudnám megmondani.

De lehet készíteni odahaza: vékony zöld posztó + cikk-cakkos ólló, egy cégnél öntapados papírra kinyomtatni a képeket (le lehet tölteni a netről).

Én barna skapulárét készítettem anno... vagyis varrtam. Egy bizonyos cégnél a képeket fehér vászonra kinyomtatták, vettem hozzá zsinórt - és kész is volt.
A zöld skapulárét mivel nem hordják nyakban, elég ha ragasztással oldja meg. A barna skapulárét ki szoktam mosni, s ha elkopik, megáldatok egy újat. Jobban szeretem, mint a skapularé érmét (az is van).

Sok sikert!

Névtelen írta...

Koszonettel Isten áldja!