2010. nov. 18.

Keresztből származó ajándékok

      Mennyire természetes, hogy látok, hallok, beszélek, hogy „normális” vagyok, sőt szerencsés, mert megtanultam írni-olvasni és az internethez is hozzáférek. Pedig mindez Isten kegyelme, amiért most ismételten hálát adok Neki. Akiknek ez „normális” élet nem adatott meg, Isten azoknak is bőségesen adja kegyelmeit. Mindenkinek van egy különleges ajándéka Istentől, mindenkinek.
      Lisa Fittipaldi festőművész története a lehetetlenség határát súrolja. Lisa 1993-ban elvesztette látását egy elpattant vérér miatt, hivatalosan vaknak nyilvánították, munkanélküli lett. Nem adta fel, 1995-től elkezdte emlékeit festményeken megörökíteni, hihetetlen fotografikus memóriával áldotta meg a jó Isten. Bár a kritikusok azt mondták, soha nem fog összetett képeket alkotni, különösen emberalakokkal, Lisanak sikerült megmutatni, hogy minden lehetséges. A férje nagyon szereti Lisat, mindvégig mellette állt! Még a leghátrányosabb helyzetű emberben is ki tudnak fejlődni az elrejtett képességek a szeretet légkörében. Lisa ma már alkotásaival több kiállításon vett rész,t és 1999-ben férjével együtt megalapította a „Mind’s Eye” non-profit szervezetet, mely adaptív számítástechnikával segít a vak, látás-és csökkent hallássérült gyermekeknek, „a kevésbé szerencséseknek”. 



3 megjegyzés:

Manka :-) írta...

Ez valóban csodálatos!!!
Mindig is lenyűgöztek a lábbal és szájjal festők, de csak nagyon keveset hallottam vak festők létezéséről. Olyan kíváncsi voltam arra, hogyan tudnak ők alkotni.
Köszönöm!!!

Ankisza írta...

Isten áldja, a szivemhez szolt a "Keresztből származó ajándékok" által.

Apulchra írta...

Igen, engem is mélyen megérintett Lisa története.
Marthe Robin (1902-1981), stigmatizált, korunk nagy misztikusa mondta: a nehéz kereszteket viselő emberek, a fogyatékosok (a szellemiek is), és az igazán szenvedők által árad a világra Isten kegyelme, ilyen emberek miatt áll még a világ - ők Isten kiválasztottai, a Kereszt ennek a látható bizonyítéka.