2010. nov. 18.

Árpádházi Szent Erzsébet


      Szent Erzsébet nagyon szerette férjét, gyerekeit, a szegényeket, a betegeket. Radikálisan megélte az evangéliumot és Jézus szeretet-parancsát. Magyar csillagunk ő, a ferences rend legszebb rózsája. Kórházakat, árvaházakat, iskolákat neveztek el róla az évszázadok folyamán. Ma is a szegények csodatevő pártfogója, most erről írnék a blogban:
      Árpádházi Szent Erzsébetünk a névadója és égi pártfogója a Gyimesközéplok-i katolikus gimnáziumnak, 1994-ben indult. Nagyon sok rászoruló gyermeknek lett Alma Mater-je ez az iskola, és 2005-ben ballagott első ízben két végzős osztály.
      Érdemes megtekinteni az iskola honlapján, amint a csángók lóháton, szekéren, festői környezetben és viseletben ünneplik a 2010-es kicsengetést, minden magyarázatnál többet ér.

      Irgalmas Istenünk, kérünk, világosítsd meg híveid szívét, és Szent Erzsébet közbenjárására segíts minket, hogy a világ által fölkínált jólétet megvessük, és mindig égi vigasztalásodnak örvendjünk!

3 megjegyzés:

Mirjam írta...

Milyen szépek a gyerekek+fiatalok! Nagyon más ez a kicsengetés, mint az állami iskolákban.

Apulchra írta...

A Gyimesközéplok a "határon innen" van,az ezeréves határ mellett, ez egészen más világ. Van néhány ingázó munkatársnőm-barátnőm, és közben el-elmentünk meglátogatni őket vmilyen családi ünnepségre, és olyan volt számomra, mint egy mese: élő betlehemes van, élő csecsemővel, élő bárányokkal és lovakkal, csodálatos versekkel és énekekkel, valami ősi varázs, élő múzeum:))) Vagy Húsvétra a három éves gyerek írott tojást készít, csak úgy csodálkozott rajtam, hogy a szerszámoknak még a nevét sem tudtam, nem hogy tojást írni:)))
Vagy egész nap keményen dolgoznak, de krumplis-laskát esznek pénteken, húst nuku, és meg sem fordul a fejükben, hogy esetleg nincs Isten, nincs Gondviselés - szegény, sokgyerekes és munkás emberek lakják, olyanok, mint a fenyők, törnek, de nem hajlanak, még halálukan is állnak.

Mirjam írta...

Ez érződött a képeken! A gyerekeknek tiszta a tekintetük, természetesek. Igazi kincs!