2010. máj. 10.

Zajlik az élet

      Belekerültünk egy nagy üstbe már nagyon rég, most pedig szépen begyújtottak alánk. Becsapás, illúzió, zűrzavar, gyűlölet, lázadás, önzés, gyengeség, kétségbeesés, gyötrelem, rémület, egyszóval ez a pokol. De mégsem csak e pokoli tűz felől lehet megérteni azt, ami most történik, Isten a történelem ura, Ővé az utolsó szó. Közben az igazság is megcsillan a médiában. A liberális párt alelnöke merte  egyedül kimondani, hogy a tavaly, amikor az állami költségvetés deficitje elérte a rekordot, a gazdasági mutatók vészesen lezuhantak, pont akkor magasztalta fel az IMF a Boc-kormányt, hogy milyen nagyszerűen teljesítette a feltételeket, fölöttéb gyanús az IFM tavalyi engedékenysége, nem volt titok a gazdasági helyzetünk.
      Valaki értetlenkedik, hogy MOST, amikor az egészségügy mindjárt megomlik, amikor annyira nincs pénz az államkasszában, a kormány sürgősen 13 millió eurót dob ki kolostorok építésére, talán mert tudják, hogy átkozni fogják őket? kérdi cinikusan. Eddig nem nagyon lehetett olvasni, hogy az állam kasszájából pénzelnék az ilyesmit, 1989 után évente átlagban:
-    200 új templom épült
- 1.056 iskola megszűnt
- 3.865 kórházi ágy megszűnt
- Csak 2000 és 2009 között évente megszűnt egy teljes kórház. A cikkben bővebben elemzik mindezt.

      Folyik a harc a hatalomért, a nagyobb koncért. A gyűlölet harcosai körül minden darabokra esik, minden csupa füst, csupa korom, ez a tűz perzseli, emészti őket. A mi Istenünk is emésztő tűz, de egészen Szent Tűz, akik Őt szeretik, azok a szenvedésben közelebb kerülnek egymáshoz és összeforrnak, Istenhez hasonulnak. Választhatunk a gyűlölet és a szeretet közt. Ha keressük és szeretjük Isten akaratát, megtaláljuk Őt mindenben, és Istennél semmi sem lehetetlen. 
     

Nincsenek megjegyzések: