2009. szept. 22.

Szent Filoména

Szentatyánk, XVI. Benedek pápa, Vianney Szent János-Mária tiszteletére papi évet hirdetett 2009. június 19-től 2010. június 19-ig bezárólag. Az Ars-i plébánosról  - (1786. május 8 - 1859. augusztus 4) rögtön eszembe jutott Szent Filoména. Előkerestem az imakönyvem, mert rémlett, hogy van egy kis szentképem is róla!
Vianney Szent Jánost erős lelki, sőt érzelmi szálak fűzték Szent Filoménához, a kedvenc szentje volt, mindenben  kérte az ő segítségét is.
Caius Aurelius Valerius Diocletianus császár  (kb. 245 – 312) rendelte el az utólsó nagy keresztényüldözést a Római Birodalomban (303-313),  kb. 305-ben halt vértanúhalált ez a szent gyermek. Mert ilyeneké a mennyek országa.

Vianney Szent János és Szent Filoména, könyörögjetek érettünk!



13 megjegyzés:

Névtelen írta...

A gyöngyösi Ferences templom bejáratától jobbra találkoztam Szent Filoména emlékoltárával. Addig csak a létezéséről tudtam, de történetét egyáltalán nem ismertem. Az ott kihelyezett imát elmondva éreztem, hogy az interneten kell keresnem Filoménát. A Gondviselés különös kegyelme, hogy általa erre a csodálatos és imádságos honlapra is rátaláltam. Évek óta es egyre szorosabban vonz a karmelita lelkiség, idén Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén a Skapulárét is felvettem. Köszönöm Uram és köszönöm Kármelhegyi Boldogasszony! Legyen áldott e honlap készítője és minden látogatója is! Zs. András

Apulchra írta...

Isten áldjon András, nem is tudtam, hogy magyar területen is van oltára, köszönöm a visszajelzést:))) Engem az Ars-i plébános vezetett el Szent Filoménához, és nagyon megszerettem, sőt segített is bonyolult ügyben, ezért hálából készítettem a fenti videót, de én is az internetről szedtem az információkat és képeket, a litánia pedig egyik imakönyvemből van.

Névtelen írta...

Kedves Apulchra!

Lehet, hogy szándékomon kívül megtévesztettelek előző bejegyzésemmel. A valóság az, hogy a templomba belépve a jobboldali mellékoltárnál találtam a Szent Filoménához szóló imát és képet és erről gondoltam azt, hogy az oltár is hozzá kapcsolódik. Ezt most sem zárom ki, de annyira sötét volt, hogy így utólag (a leveled elolvasása után) elbizonytalanodtam. Az Úr áldjon! András

Névtelen írta...

Kedves Apulchra!

Szeretettel küldöm az alábbi lelkigyakorlatos meghívót. A lgy. tervezett témája: "A tökéletesség útja". Üdvözlettel: András

Kedves Testvérem!

Szeretettel hívlak Bakos Rafael kármelita tartományfőnök atya adventi
lelkigyakorlatára a kunszentmártoni Kármelita Rendházba

2010. november 26. (péntek) reggel 9 órától - november 28. (vasárnap)
délutánig!

Megérkezés: november 25. (csütörtök) délutántól lehetséges.

Ó- és Újszövetségi Szentírást légyszives hozz magaddal!

Program: előadás, szentségimádás, közös zsolozsma, szentmise, kiscsoportos
beszélgetés, filmvetítés.

Jelentkezni lehet: november 22. (hétfő) estig a 06-30-532-47-62-es
telefonszámon vagy a forgoandi@gmail.com e-mail címen.

Az Úr áldása kísérjen!
Forgó Andrea

Apulchra írta...

Szent Filoménának szentelt (egyik) angol honlap például:
www.philomena.us

Magyarul kevés az információ róla, és kevés a tisztelője ennek a nagy szentnek.

Köszönöm a meghívót, és hogy rám gondoltál, nagyon szívesen elmennék. Évek óta nem tudok szabadságra menni, csak ha nagyon beteg vagyok, az idei pihenőszabadságomból még egy napot sem tudtam kivenni, mert hát ilyen a munkahelyem, és túl sok költségbe is kerülne számomra. Halihó, ez itt Csíkszereda:)))
Kedves András, ha te el tudsz menni, akkor nem teszel fel valahová a netre egy lelkigyakorlatos beszámolót, nincsen blogod? - boldogan elolvasnám:)))

Még egyszer köszönöm, és Isten áldjon!

Jézusban,
Anna Mária OCDS

Névtelen írta...

Kedves Anna Mária!

Tavaly volt szerencsém két hetet Csíksomlyón a Ferencesek között tölteni, így Csíkszeredán is jártam néhányszor. Gyönyörű és áldott hely. (Én Budapesten élek.) Sajnálom, hogy nem tudsz elszabadulni a munkádtól. A mostani lgy. időpont nekem is csak félig jó, szombaton délben el kell jönnöm, mert 35 éves főiskolai találkozónk lesz délután. Blogom sajnos nincs. Talán a hallottakról egy összefoglalást készítek majd. Ha így lesz, elküldöm Neked. Az Úr áldjon! Szeretettel üdv.: András

Apulchra írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Apulchra írta...

Kicsi a világ András!!! Akkor tudod, hogy a kegytemplom hátánál van a klarissza monostor. Náluk szoktam 3 napos néma remeteségbe vonulni: péntek du.-tól vasárnap du.-ig, és csak a napi szentmisén vagyok emberek közt, a nővérekkel sem „csevegek” egyáltalán, csak amikor érkezem és eljövök. A Bibliát, a Zsolozsmás könyvet és a Kempist viszem csak. Leírhatatlan az az élmény, hogy a legméltóságosabb Oltáriszentséggel egy födél alatt vagyok, még az alvás is más:-)) Az alapítónő – Francois-Marie nővér a pécsi kármelita Mirjam nővérrel barátnők voltak, és mindketten franciák. Francois-Marie nővér velem magyarul beszél, én vele franciául, de garantáltan jobban beszél magyarul, mint én franciául:-)))
Akkor kedves András a hétvégén az Úr elé viszlek imáimban, hogy az Úr adjon neked bőségesen inni a szemlélődés tiszta vizéből, s ha eszedbe jutok, akkor kérek tőled egy fohászt, hogy kármelita hivatásomban bármi ellenére is kitartsak halálomig, sőt azon túl is. Szent Filoména segítsége-közbenjárása; a Szűzanya mosolya, áldása és oltalma legyen veled, most a lelkigyakorlaton... és mindörökre.

Isten áldjon,
Jézusban,
Anna Mária OCDS

Névtelen írta...

Kedves Anna Mária!

Előre is köszönöm az imáidat. A világ annyira kicsi, hogy Csíksomlyói tartózkodásom alatt nekem is volt szerencsém Francois-Marie nővérrel beszélnem és imádkozott is értem. Akkor biztosan ismered Antal testvért is, aki a domb tetején élt abban az időben remete életet. Vele szite mindenn nap találkoztam és sokat beszélgettünk lelki dolgokról. Jól összebarátkoztunk. Azóta csak egyszer beszéltem vele telefonon, de olyan hírek érkeztek, hogy sajnos feladta a remeteséget. Igaz ez? Az Oltáriszentséggel egy födél alatt alvás örömét én is ismerem és nagyra tartom. A Biblia és a Krisztus Követése nekem is állandó társaim. Zsolozsmában még nem vagyok eléggé otthon. Kármelita hivatásodban maradásodért a kért fohászt megkaptad. Napi imáimba is törekszem szándékodat befoglalni.

Áldot napot Neked és Szeretteidnek! András

Apulchra írta...

Köszönöm-:)
Antal testvért az elmúlt években a románok félig agyonverték többször is, és a kolostorban ápolták. Veszélyes lehet a Kissomlyó hegye. Az idei pünkösdi búcsún nem láttam, a nyáron sem találkoztam vele, tudtommal most is a kolostorban van, szintén mint remete (a ferences remeteség az külön Rend). De ANtal testvérről több információt tud adni neked az Erdélyi Ferences Rend Tartományfőnök-helyettese, Bőjte Mihály OFM atya, ott láthatod jobboldalt a listámon a blogját, nyugodtan megkérdezheted tőle.
http://bojtemihaly.blogspot.com/

A tavaly a búcsún lefényképeztem Antal testvért:
http://picasaweb.google.com/116076433735779104854/CsiksomlyoiPunkosdiBucsu#

Isten áldjon,
Jézusban,
Anna Mária

Névtelen írta...

Kedves Annamária!

Köszönöm és örülök a képeknek. Először megpróbálom Antal Testvért telefonon elérni, s ha nem sikerül, érdeklődöm az általad megadott blogon.

Az Úr áldjon! András

Névtelen írta...

Kedves Anna Mária!

Elnézésed kérem a hosszú hallgatásért. Nagyon elfoglalt voltam az elmúlt időkben és ígéretemet sem teljesítettem, ami a lelkigyakorlatról szóló összefoglaló elmaradását illeti. Mai jelentkezésemnek 3 oka is van. 1.) Ma van Szt. Filoména születésnapja. 2.) Pénteken ismét kezdődik egy 3napos lelkigyakorlat Kunszentmártonban, ugyancsak Rafael atya tartja. 3.) Sikerült beszélnem Antal testvérrel. Valóban nincs már egy ideje a hegyen.
Szt. Filoména pártfogását minden napomban érzem.
Az Úr áldjon! Üdvözlettel: András

Apulchra írta...

Köszönöm András, hogy életjelt adtál magadról. Jelenleg nekem nincs időm, azelőtt pedig egy kis ideig nem volt internetes lehetőségem. Kegyelmekben gazdag lelkigyakorlatot kívánok, Isten áldjon!

Jézusban,
Anna Mária