2009. szept. 1.

Hogy mik vannak


Egy kedves Istenben élő lélek imát kért tőlem szeptember ötödikére, Magyarországért. Egy másvalaki pedig szeptember 15-16-ra, Erdélyt félti, őseink igaz keresztény hitét. Forog a neten egy "social network" fotó, egy fiatal pap fürdőruhában , azzal a gúnyos kérdéssel, hogy ha prédikál, vajon van-e a kolláréja [1], hát imádkozzunk érte.

Imádkozunk. Amen.

Zajlik az élet a világban: homoszexualitás, ezoteria, New Age, pogányság, rengeteg abortusz, magamutogatás, széthúzás ... Avilai Szent Teréz szerint mindez azért van, mert nem imádkozunk.

Ma botrányos dolog észrevenni a botrányos dolgokat, de nem botrányos dolog, ha valaki botrányosan viselkedik. Isten irgalmának és sok rejtett, alázatos lélek imájának és áldozatos életének köszönhetjük, hogy még vagyunk a Földön.

"Öltsétek föl az Isten fegyverzetét, hogy a sátán cselvetéseinek ellenállhassatok. Nem annyira a vér és a test ellen kell küzdenünk, hanem a fejedelemségek és hatalmasságok, ennek a sötét világnak kormányzói és az égi magasságoknak gonosz szellemei ellen. Ezért öltsétek fel az Isten fegyverzetét, hogy a gonosz napon ellenállhassatok, és mindent legyõzve megtarthassátok állásaitokat. Így készüljetek föl: csatoljátok derekatokra az igazság övét, öltsétek magatokra a megigazulás páncélját, sarunak meg a készséget viseljétek a békesség evangéliumának hirdetésére. Mindehhez fogjátok a hit pajzsát, ezzel elháríthatjátok a gonosz minden tüzes nyilát. Tegyétek fel az üdvösség sisakját, és ragadjátok meg a lélek kardját, vagyis az Isten szavát. Minden alkalommal imádkozzatok a Lélekben könyörögve és imákat mondva. Legyetek éberek, és imádkozzatok kitartóan az összes szentért és énértem is, hogy megkapjam a beszéd ajándékát, hogy amikor megszólalok, bátran hirdessem az evangélium titkát. (Ef 6,11-19)

**********
[1] Kolláré , a reverenda tartozéka:
Papok által viselt, bokáig érő, alul bő szabású felső ruha. Az ókorban tunika fölé vett hosszú ujjú, bokáig érő, végiggombolt köntös volt, amely a népvándorlás kora óta klerikusok ruhája lett. A Tridenti zsinat óta előírás a fekete szín. A nyakrészét fehér gallér (kolláré) zárja. A pápa reverendája fehér, a bíborosoké vörös, a püspököké és prelátusoké lila színű.

2 megjegyzés:

Mirjam írta...

Szeptember 5-én lesz a zarándoklat Hajdúdorogról, Máriapócsra. Sok hívő a kegyképet kíséri haza. Remélem el tudok menni.

Apulchra írta...

Én is nagyon remélem, hogy el tudsz menni. Elsőszombat lesz, a Szűzanya kedves napja. Egy ilyen zarándoklat lehívja Isten kegyelmét. Várom a fotókat:)))